Vlaamse cavia club…
Random header image... Refresh for more!

TENTOONSTELLINGEN

Het is leuk om cavia’s te fokken als troetel, gewoon voor het plezier. Het is nog veel leuker om eens deel te nemen aan een echte show. Je hebt verschillende soorten shows:

– nationale wedstrijden, interprovinciale wedstrijden, provinciale wedstrijden en clubshows worden in Vlaanderen georganiseerd binnen het kader van de LFN of ‘Landsbond van Fokkers van Neerhofdieren’ en van het VIVFN of het Vlaams Interprovinciaal Verbond van Fokkers van Neerhofdieren. Je moet daarbij in het bezit zijn van een fokkerskaart van het VIVFN en de reglementen van de tentoonstelling respecteren. Je betaalt een inschrijvingsrecht en je krijgt daarvoor een keurkaart met de evaluatie van jouw dier op
– in België heb je ook een aantal shows, waarop ook knuffels gekeurd worden of die buiten het VIVFN-circuit doorgaan. In Zulte-Machelen, in Aarschot, in Wezembeek-Oppem o.a. heb je zo’n shows. Op die tentoonstellingen moet je geen fokkerskaart hebben, maar betaal je wel een inschrijvingsrecht. Je bekomt ook een keurkaart en heel veel uitleg van de aanwezige keurders. Ook in Nederland zijn de keuringen meestal ‘open’, wat wil zeggen, dat je bij de keuring van je dier aanwezig mag zijn. De keuringen van het VIVFN zijn ‘gesloten’. Die open en knuffelkeuringen zijn vaak een mooie opstap naar de échte keuringen.

Het zou verkeerd zijn om de VIVFN-shows en de ‘open’ keuringen als concurrenten te zien. Het zijn aanvullingen van elkaar. Informatie over waar en wanneer shows georganiseerd worden vind je bij ‘Kalender’.