Vlaamse cavia club…
Random header image... Refresh for more!

Sven Clauwaert domineert eendaagse show in Zeddam.

Op zaterdag 7 juli vond in het dorpshuis van Zeddam de 19de eendaagse caviashow door. Dinie Bosch, René Bosch, Bernard Peppelman, Joyce Ruesink en Christine Steltjes kunnen als organisatiecomité terugblikken op een heel mooie dag. 250 dieren waren getuige van een heuse Belgische invasie in die kleine Nederlandse gemeente.

Peggy Verachtert van CS De Loulekes, Sven Clauwaert van CS Switch, Martine Denoo, Luc De Donder, Els De Wilde van CS Linus en Willy Vermiesch tekenden allen present op deze eerste zaterdag van juli. Ze bewezen nogmaals, dat de dieren van de Belgische fokkers helemaal niet moeten onderdoen voor deze van buitenlanders. Onze Noorderburen keken verbaasd op van het aantal Belgen, dat de trip gemaakt hadden. “Jullie Belgen lijken hier de boel wel over te nemen”, stelde keurmeester Hens Mak. “Waar vroeger er heel veel Duitsers present tekenden, zijn nu de Belgen in de meerderheid. Bovendien brengen ze nog goede dieren mee ook.”

Dat de Belgen goede dieren meebrachten bewees vooral Sven Clauwaert. Hij ging lopen met de titel van ‘Best in Show’ met zijn zwartbonte Alpaca (A-klasse). Twee weken eerder had hij het al eens voorgedaan op de clubshow van de Nederlandse SLC in Aalten. Ook Els De Wilde bracht twee Oorkondes mee naar huis voor het winnen van leeftijdsklassen. Willy Vermiesch kreeg heel wat lovende commentaar voor een zwartschimmel Borstelhaar (C-klasse).

Zeddam groeide weer uit tot een gezellige en sfeervolle eendaagse keuring, waar keurmeesters nog tijd hebben en nemen om uitleg aan de fokkers te geven. Of het nu beginnende of meer ervaren fokkers zijn, ze hebben er allemaal wat aan. Het tempo waarin de dieren werden “afgewerkt” was helemaal niet haastig, wat ook een grondige keuring toeliet. De toeschouwers, die het Dorpshuis binnenliepen konden deze werkwijze best pruimen.

Volgend jaar gaat de 20ste editie door op zaterdag 6 juli 2013. Dinie Bosch nodigde iedereen nu al uit om deze datum met rood in de nog te bestellen agenda te omcirkelen. De Vlaamse Cavia Club zal in ieder geval weer present tekenen met hopelijk een nog grotere Belgische vertegenwoordiging.