Vlaamse cavia club…
Random header image... Refresh for more!

Drukke tijden voor caviafokkers en tentoonstellers

Het worden drukke tijden voor caviafokkers, die ook nog eens deelnemen aan tentoonstellingen. Traditioneel ligt het zwaartepunt van de tentoonstellingen in augustus en begin september in West- en Oost-Vlaanderen.

Op 18 en 19 augustus gaat in Gullegem de show van GURAKO door. Inschrijven kan nog tot 9/8 bij Luc Wante (zie eerder bericht hier op onze site). Een week later gaat de tentoonstelling van het Wase Neerhof in het College in St-Niklaas door. Nog een weekje later, op 1 september, tekenen de cavia’s present in Kruishoutem voor de show van Sven Clauwaert. Op 8 september worden de cavia’s in Oudegem gekeurd en die zijn ook nog op 9 september te bewonderen. Eind september (28-29-30/9) kunnen we dan met zijn allen naar Lochristi trekken voor de show van de Belgische Hangorenclub en van de Vlaamse Kleindiervrienden.

In de andere provincies zit men echter ook niet stil. In Leuven is er op 1-2-3 september de jaarlijkse hoogmis van de club van Georges Stienlet in Leuven. Op 29-30 september organiseert Pluiske Dessel zijn tentoonstelling.

Op 6 oktober is er dan al een eerste Provinciaal Kampioenschap in West-Vlaanderen, dat doorgaat in Zwevezele.