Vlaamse cavia club…
Random header image... Refresh for more!

Belgische Cavia Club boven de doopvont gehouden.

Staf Van Looy, Kris Borgers, Lobke Bulinckx, Evelien Janssens, Patrick Meyer en Jan Peeters hebben samen de Belgische Cavia Club opgericht. Het verheugt de Vlaamse Cavia Club enorm, dat ook andere enthousiastelingen de handen aan de ploeg slaan om de cavialiefhebberij constant nieuw leven in te blazen. Het bestuur van de VCC wenst de oprichters van harte proficiat met de geboorte van de BCC en wenst hen tevens veel geluk in de verdere uitbouw van de club.

Vele jaren geleden hadden we naast de VCC ook de CCB of de Cavia Club van België. Nu zijn er dus weer twee grote clubs die in België en Vlaanderen het fokken en showen van cavia’s zullen stimuleren en promoten. We zijn ervan overtuigd, dat onze twee clubs elkaar niet dienen te zien als concurrenten, maar wel integendeel als collega’s, die het goed menen met onze liefhebberij. Opvallend is echter ook, dat de BCC (net zoals de VCC) buiten het VIVFN en de Landsbond om deze promotieopdracht op hun schouders nemen. Dat liet voorzitter Staf Van Looy in ieder geval weten.

De BCC blijft niet bij de pakken zitten. Niet alleen werden de statuten van de vzw in het Belgische Staatsblad gepubliceerd. Tevens wordt reeds een eerste eendaagse keuring georganiseerd. Op zaterdag 4 augustus gaat in hallen De Ceuster, Meren 15 in Olen deze eersteling door. De keuring start om 10u en de prijsuitreiking is voorzien rond 17u30. Aly en Mense Bennink , Jan Snijder en Staf Van Looy zijn reeds gevraagd als keurmeesters.

Op de website van de BCC www.wix.com/belgischecaviaclub/bcc kan verdere informatie en het vraagprogramma gevonden worden. We nodigen alle sympathisanten van de caviasport uit om aan deze show deel te nemen.