Vlaamse cavia club…
Random header image... Refresh for more!

13 oktober: ECC show in Harderwijk

De European Cavie Club of kortweg de ECC organiseert twee keer per jaar supergezellige shows waar liefhebbers en fokkers elkaar kunnen ontmoeten en hun dieren tentoon kunnen stellen. Voor de beginnende fokker is de ECC show een laagdrempelige show waar je je dieren kunt laten keuren door een keurmeester. De show duurt 1 dag en er is veel informatie beschikbaar waar iedere beginnende fokker veel van kan leren! Op de ECC show wordt iedere cavia gekeurd op raseigenschappen. Ook niet erkende cavia’s krijgen door deze manier van keuren een eerlijk predikaat, waar een (beginnende) fokker wat mee kan. Ook voor de gevorderde fokker is het iedere keer weer een leerzame en gezellige dag. Vooral het samenbrengen van liefhebbers en fokkers draagt toe aan een boel gezelligheid.

De liefhebber wordt op deze shows ook niet vergeten. Op iedere show zijn er veel leuke stands , workshops en/of wedstrijdjes. Ook speciaal veel aandacht krijgt de knuffelkeuring waar de liefste knuffels op hun uiterlijk maar vooral verzorging worden beoordeeld. Er zijn tenslotte ook verkoopstands voor cavia’s.

Op 13 oktober 2012 gaat in Harderwijk  (in zaal de Kiekemure, Tesselschadelaan 1) hun volgende show door. Een 400-tal worden weerom verwacht. Wie meer wil weten en zich wil inschrijven verwijzen we naar www.eccshow.nl. Op deze website vind je alle informatie.