Vlaamse cavia club…

Random header image... Refresh for more!

Nieuws

ZATERDAG 1 April 2017, Knuffelkeuring van Cavia’s

Op Zaterdag 1 april 2017 gaat de 22ste keuring van rascavia’s door te Zulte.

Net zoals vorig jaar willen we ook mensen met knuffelcavia’s aanspreken.

Daarom richten we ons tot mensen die cavia’s een warm hart toedragen maar die de stap niet zetten tot deelnemen aan een keuring.

De Knuffelkeuring is géén ras keuring maar eerder een beoordeling op verzorging, conditie en vooral hoe het diertje zich laat knuffelen, handelbaarheid van het diertje.

Voor deelname aan deze knuffelkeuring hoef je niet in het bezit te zijn van een fokkerskaart of lid te zijn van een vereniging.

Wel wordt een inschrijfgeld gevraagd van 2.50 €/deelnemend dier.

Je ontvangt dan een keurkaart waarop de beoordeling van de keurmeester wordt geschreven.

Er worden een aantal prijzen voorzien voor de deelnemende knuffels. Naargelang de belangstelling kan het prijzenschema worden gewijzigd.

February 26, 2017  

ZATERDAG 1 April 2017, Caviadag te Zulte

Ingericht door DE LEIE CAVIA’S in samenwerking met DE VLAAMSE CAVIA CLUB – ZULTE.

‘s Middags is er BBQ (à volonté) aan 14.00 €/persoon.

ZAAL :

ONTMOETINGSCENTRUM FIERTELHOF

Staatsbaan 149, 9870 Zulte

February 26, 2017  

Zondag 18 september 2016, Boeren- en streekproductenmarkt te Zulte

Boeren- en streekproductenmarkt

De 7 de editie van onze Boeren- en streekproductenmarkt gaat opnieuw door in de ommuurde moestuin van het kasteel van Olsene.  Fruit,  groenten,  zuivel,  bloemen en  gebak, u kunt het er allemaal vinden. De lokale producenten laten u graag kennis maken met hun eigen kweek. Enkele Zultse verenigingen zorgen zoals steeds voor lekkere lokale hapjes en drankjes. U kunt van dit alles genieten op de terrastafeltjes op het middenplein.

Voor de kinderen is er animatie, met  spelletjes, knutselen en grime. Een echte  huifkar voert jong en oud gratis langs de mooie plekjes in de omgeving. Er is een fietsenstalling voorzien op het terrein, en parkeerplaatsen voor wagens in de nabije omgeving.

 

August 23, 2016  

ZATERDAG 26 Maart 2016, Knuffelkeuring van Cavia’s

Op Zaterdag 26 maart 2016 gaat de 21 ste keuring van rascavia’s door te Zulte. Nieuw dit jaar is dat we ook mensen met knuffelcavia’s willen aanspreken. Daarom richten we ons tot mensen die cavia’s een warm hart toedragen maar die de stap niet zetten tot deelnemen aan een keuring.

De Knuffelkeuring is géén raskeuring maar eerder een beoordeling op verzorging, conditie en vooral hoe het diertje zich laat knuffelen, handelbaarheid van het diertje.

Voor deelname aan deze knuffelkeuring hoef je niet in het bezit te zijn van een fokkerskaart of lid te zijn van een vereniging. Wel wordt een inschrijfgeld gevraagd van 2.50 €/deelnemend dier. Je ontvangt dan een keurkaart waarop de beoordeling van de keurmeester wordt geschreven.

Er worden een aantal prijzen voorzien voor de deelnemende knuffels. Naargelang de belangstelling kan het prijzenschema worden gewijzigd.

February 29, 2016  

ZATERDAG 26 Maart 2016, Caviadag te Zulte

Ingericht door DE LEIE CAVIA’S in samenwerking met DE VLAAMSE CAVIA CLUB – ZULTE.

ZAAL :

ONTMOETINGSCENTRUM FIERTELHOF

Staatsbaan 149, 9870 Zulte

 

February 29, 2016  

ZATERDAG 28 Maart 2015, Caviadag te Zulte

Ingericht door DE LEIE CAVIA’S in samenwerking met DE VLAAMSE CAVIA CLUB – ZULTE.

ZAAL :

ONTMOETINGSCENTRUM FIERTELHOF

Staatsbaan 149, 9870 Zulte

Toegankelijk van 9u00 tot 16u00. Gratis Inkom

February 23, 2015  

Leie Cavia’s op 6 september

August 6, 2014  

5 oktober 2013 nu al in agenda aanstippen en BARNEVELD schrijven

Op 5 oktober 2013 organiseert de ECC in Barneveld (Nederland) een grootse show voor cavia’s, konijnen, knagers en fretten. Dit riskeert zelfs de grootste in zijn categorie te zijn. Zowel rasdieren als knuffels zijn welkom. Meer nieuws vind je op de site van de Stichting European CavieClub, nl. www.eccshow.nl en doorklikken naar 5 oktober 2013. Er zijn ook allerhande lezingen voorzien en een massa stands zullen ongetwijfeld de Mercuriushal bevolken. De inschrijvingen zijn nu reeds geopend. Doen!

July 30, 2013  

Europashow voor Cavia’s van 16-18 mei 2014 in Bergheim (Duitsland)

De volgende Europashow gaat niet door in België, waarvoor de VCC enkele jaren geleden geijverd had. Door de bureaucratische instelling van de verschillende ‘overheden’ die de kleindierwereld in België overheersen gaf het bestuur er uiteindelijk de brui aan. We besloten bovendien niet meer aan te sluiten bij het VIVFN of bij de Landsbond.

Volgend jaar gaat van 16 tot 18 mei de volgende Europashow voor rasgebonden cavia’s door. De plaats van het gebeuren is het Bürgerhaus, Quadrath – Ichendorf in Duitsland. Vorige keer waren er amper drie Belgische inzenders. De afstand naar Zwitserland kon dan als een zwak argument aangehaald worden, maar nu bedraagt het aantal kilometers maximaal 320 voor wie van de kust moet komen en amper een 120 voor wie in Hasselt woont of zelfs maar 100 voor de Maaseikenaars. Niets mag de Belgische caviafokkers tegenhouden om massaal de strijd aan te gaan met de buitenlandse collega’s. Op Facebook vraagt Dana Jansen zich al af, wie de keurmeesters zullen zijn. Dat is nu nog veel te vroeg. In ieder geval zijn het normaal gezien steeds de leden van de standaardcommissie van de Europese Entente, die er aan deel nemen. Indien er voldoende Belgische dieren aanwezig zijn, zal ook België een (extra) keurmeester mogen aanduiden. In eerste instantie komt dan Richard Deravet daarvoor in aanmerking, aangezien hij de Belgische vertegenwoordiger in de EE-caviagroep is.

July 30, 2013  

Hendrik ‘Hens’ Mak op 52-jarige leeftijd overleden

In IJsselmuiden kregen we een koude douche. Gerrit Kwakkel was de eerste om het te vertellen: Hens Mak is overleden. Ogen vol ongeloof staarden hem aan. Hens overleden? Dat kon niet, dat mocht niet, dat zou toch niet. Toen we het sms-bericht mochten lezen moesten we het onaanvaardbare wel aanvaarden: Hens Mak was op 12 juni overleden. Een agressieve ziekte had hem op korte tijd overwonnen. Tijdens onze show in Zulte had hij nog plannen gemaakt voor volgend jaar en voor nog veel meer. In Tiel begin mei was het niet anders geweest. Daar hadden we nog afgesproken om in Zeddam bij hem aan te dragen en te schrijven. Hij was een groot voorstander om dieren en dan vooral als er jongen waren met ‘lekker fris groenvoer’ hun gang te laten gaan.

Hens was een echte caviakenner. Hij was geen officieel keurmeester maar zijn kennis en ervaring op het vlak van cavia’s maakten hem een graag geziene gast op shows in Nederland en België. Hij werd amper 52-jaar. Hij wordt op 18 juni om 12u begraven in Bergambacht. We wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe in deze moeilijke momenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hens is hier te zien tijdens een keuring op een jongdierendag.

Hens, we zullen je missen.

June 16, 2013